Ефектът "Хамес": Тримата футболисти, които могат да направят фурор на Мондиал 2022


Ефектът "Хамес": Тримата футболисти, които могат да направят фурор на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

1643 0

Световното първенство по футбол в Катар ще доведе до много интригуващи мачове. Това е първият Мондиал, който се играе през зимата и това може да доведе до страхотни двубои, защото играчите нямат обичайната умора в края на сезона, както се случи в останалите издания на това състезание.

По време на тези срещи могат да се постигнат много добри индивидуални изпълнения от страна на футболистите, което води до "ефекта на Хамес". Този феномен се отнася до това, което се случи през лятото на 2014 г. с подписването на Хамес Родригес от Реал Мадрид след Световното първенство в Бразилия. Той направи много добри игри и изведе отбора си до четвъртфиналите. Колумбиецът спечели и наградата "Пушкаш" същата година. Всички тези постижения спечелиха плеймейкъра да подпише с "белия" отбор .

Английският футболен портал Givemesport публикува списък с играчи, които могат да повторят това след спора на най-високото футболно състезание. Ето три имена, които те посочиха :

Йошко Гвардиол – Хърватия и РБ Лайпциг

20-годишният ляв бек показа страхотен тактически прочит, който му позволява да пресира високо, когато е необходимо, а увереността му означава, че той никога не се страхува да опита нещо необичайно, за да изведе отбора си по пътя към целта. Той има договор до 30 юни 2027 г. Клубовете , които най-много са искали да получат услугите му, са Челси, Ювентус и Манчестър Юнайтед.

Алексис Вега - Мексико и Чивас Гуадалхара

24- годишният нападател се отличава със своята експлозивна скорост, съчетана със страхотни умения и инстинкт към гола. Той има потенциала да стане една от звездите на това състезание. Ако предизвика голям отзвук, се очаква интерес от страна на големите европейски клубове. Според тази медия той вече е в полезрението на отбори като Челси или Ливърпул. Той има договор до 30 юни 2024 г.

Юриен Тимбер - Нидерландия и Аякс

21-годишният десен централен защитник вече се представи отлично в Аякс и въпреки младата си възраст, нидерландецът се откроява със своята зрялост на терена. Английският портал публикува, че няколко английски клуба го имат на дневен ред. По-конкретно, те посочиха, че Манчестър Юнайтед беше близо до подписването му миналото лято — Тен Хаг го познаваше добре —, но накрая избраха аржентинеца Лисандро Мартинес . Той има договор до 30 юни 2025 г.

Всяко от тези три имена може да подсили състава на всеки голям европейски отбор, който иска да се подсили, за да постигне целите, които си е поставил за края на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички