Мондиал 2022: във Франция посочиха "слабака" от титулярите на Англия, оттам скочиха да го бранят


Мондиал 2022: във Франция посочиха "слабака" от титулярите на Англия, оттам скочиха да го бранят
Снимка: Getty Images

1783 0

Безспорно един от най-вълнуващите четвъртфинали на Световното първенство по футбол противопоставя актуалния носител на трофея Франция срещу финалиста от Европейското първенство 2020 Англия. А дни преди сблъсъка вече започна медиината "война" между двете страни.

Войната по оста Англия - Франция започна преди мача на Мондиал 2022

Престижното френско издание L'Equipe определи централния защитник на "трите лъва" Хари Магуайър като слабото звено в селекцията на Гарет Саутгейт. Той е определен като "бавен" и се набляга на битката, която предстои между Килиан Мбапе и Кайл Уолкър.

"Победителят няма да бъде отборът с повече притежание на топката, а този, който борави с нея най-внезапно. Фактът, че Хари Магуайър е бавен може да се окаже разрушителна за отбраната на Англия, която може да бъде променена от Гарет Саутгейт, като замени 4-3-3 с 3-4-3, за да укрепи защитата - както прави винаги, когато се среща с най-добрите отбори" - пише "Екип" за Магуайър.

Медиите на Острова маркират и направената похвала от страна на френското издание към Джюд Белингам, но се концентрират върху критиките към бранителя на Манчестър Юнайтед.

"Мисълта, че Магуайър е слабо звено за Англия предполага, че журналистът, който е писал материала, не е обърнал внимание на представянето му. Докато капитанът на Манчестър Юнайтед има сериозни проблеми и дори е резерва на клубно ниво, той излиза на преден план с фланелката на Англия.

Помогна на Англия да задържи три "сухи мрежи" в четири мача - най-доброто постижение на турнира" - пишат на Острова, като завършват с това, че Магуайър е напът да попадне в идеалния отбор за турнира, след като попадна в него и за Евро 2020 с "героизмите" си.

Ще можете да следите двубоя Англия - Франция от Световното първенство по футбол НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички