Мондиал 2022: Мбапе винаги прави номер, който никой не забелязва, но ФИФА мрази (СНИМКИ)


Мондиал 2022: Мбапе винаги прави номер, който никой не забелязва, но ФИФА мрази (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

38830 0

Нападателят на националния отбор на Франция Килиан Мбапе определено се радва на силно Световно първенство по футбол до момента. Атакуващият играч на ПСЖ е лидер при голмайсторите с цели пет попадения, а неговият тим вече си осигури участие на четвъртфиналите след успех с 3:1 над Полша.

Така Мбапе е спечелил приза за играч на мача в три от възможни четири случая до момента. Медиите по света обаче забелязаха интересна тенденция, когато това се случва, и са сигурни, че това не е случайно. Става въпрос за факта, че на снимките със своеобразния приз той винаги закрива основния спонсор на Мондиал 2022 - Budweiser, така че едва ли се харесва на ФИФА.

Daily Mail, L'Equipe, AS и други пишат, че Мбапе умишлено го скрива, тъй като не искат името му да се свързва с промотиране на алкохол. Неговите имиджови права не позволяват да го промотира (същото се отнася и за бетинг компании и вредна храна).

 

Можете да видите как на всяка снимка с трофея той скрива името. За сравнение - на останалите снимки можете да забележите как например Роберт Левандовски (Полша) и Лионел Меси (Аржентина) са се снимали с него.

При предишните случаи, в които бе избиран за играч на мача, французинът дори не говореше пред камерите. Този път Мбапе проговори, обясни мълчанието си и призна, че ще си плати глобите.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички