Франция с историческа серия под ръководството на Дидие Дешан по време на световни първенства


Франция с историческа серия под ръководството на Дидие Дешан по време на световни първенства
Снимка: Getty Images

1108 0

Франция продължава със силното си представяне на Световното първенство по футбол в Катар и запазва шансовете си за защитата на титлата. "Петлите" триумфираха в надпреварата през 2018 г., а сега достигнаха до четвъртфиналите. 

Това се случи, след като възпитаниците на Дидие Дешан се наложиха с 3:1 над селекцията на Полша през днешния ден. В герои за победителите се превърнаха Килиан Мбапе и Оливие Жиру, а всичко това означава, че Франция за първи път в историята на футбола е достигнала на три поредни световно първенства до четвъртфиналите.

Двукратните световни шампиони го сториха през 2014, 2018 и сега през 2022 г. През всичкото това време начело на селекцията е Дидие Дешан, който пое поста на осми юли 2012 г. По този начин той има вече 3801 дена на поста и се превърна в първия специалист, постигнал нещо подобно с "петлите" и втория с най-голям престой начело.

С най-много дни в историята на Франция като селекционер на представителния тим остава покойният Гастон Баро с 12783 дни начело на "петлите" през миналия век. 

Вижте коя звезда на Франция бе подложена на антидопингов тест след успеха над Полша!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички