Южнокореецът Гю Сунг най-накрая проговори за скандала с Роналдо на Световното първенство


Южнокореецът Гю Сунг най-накрая проговори за скандала с Роналдо на Световното първенство
Снимка: GettyImages

2247 0

Световното първенство в Катар беше съпътствано от редица скандали - от такива относно организацията на турнира, до такива, които са чисто футболни и част от играта.

Подобен беше спорът между южнокорееца Чо Гю-сунг и легендарния Кристиано Роналдо. По време на двубоя между Португалия и Южна Корея, бившият голмайстор на Реал Мадрид напусна терена под възгласите на противниковия футболист, приканващ го да побърза.

Това предизвика много гневна реакция у един от най-великите футболисти в историята, който отвърна бурно на съперника и даде повод за поредните критики по свой адрес. Гю Сунг все пак разкри какво всъщност е казал на португалеца, за да го ядоса толкова.

"Бяхме в ситуация, в която трябваше да отбележим още един гол на Португалия, а Роналдо беше сменен. Той беше много бавен, затова отидох до него и му казах 'по-бързо' на английски. Исках да напусне терена по-бързо", призна той пред "Yonhap's Saturday Wide".

"Той не беше много доволен. Имаше много хора, които смятаха, че стореното от мен е неприемливо, но аз просто го исках извън терена възможно най-бързо, защото ужасно много исках да спечелим", допълни още той.

Ето и версията на самия Роналдо за случилото се

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички