Меси: Усещам много прилики между сегашния Аржентина и тима от Мондиал 2014


Меси: Усещам много прилики между сегашния Аржентина и тима от Мондиал 2014
Снимка: Getty Images

1657 0

Капитанът на Аржентина Лионел Меси призна, че вижда много прилики между настоящия отбор на родината си, който ще участва на Световното в Катар, и онзи техен тим, който игра финал на Мондиал 2014. Тогава "гаучосите" загубиха с 0:1 срещу Германия.

"На Световното първенство през 2014 година се представихме много добре. Беше незабравимо преживяване. Наслаждавах се много и ми стана ясно повече от всякога, че основното и най-важно е да бъдем силен и сплотен отбор. Това в крайна сметка води до най-важната цел. Днес усещам много прилики между настоящия тим и този от 2014-а", каза Меси в интервю за вестник "Ole".

Неговият Аржентина ще се опита да вдигне най-ценния трофей във футбола на национални ниво за първи път от 1986 година насам. Южноамериканският гранд е сочен за фаворит за трофея на Мондиал 2022 заедно с Бразилия. Играчите на Лионел Скалони не са губили след поражението с 0:2 от Бразилия на финала на Копа Америка през 2019-а и са в серия от 35 мача без загуба.

Меси и компания започват кампанията си на Световното първенство срещу Саудитска Арабия на 22 ноември, преди да се изправят срещу Мексико и Полша в другите си двубои от група "С". А ето и каква е групата, с която Аржентина заминава за Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички