Мбапе осъществи мечтата на Роналдо, която бе "твърде добра" за него (ВИДЕО)


Мбапе осъществи мечтата на Роналдо, която бе "твърде добра" за него (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9205 0

Световното първенство по футбол 2022 приключи, а голямата радост бе за тима на Аржентина, който стигна до трета световна титла в историята си. Лионел Меси успя да спечели единствения значим трофей, който липсваше в богатата му витрина - за сметка на Кристиано Роналдо, който ще завърши кариерата си без това отличие.

Според мнозина съперничеството Меси - Роналдо най-после може да бъде наклонено в една от двете посоки, след като аржентинската суперзвезда спечели световно първенство. Кристиано искаше световната титла също толкова силно, но той и Португалия не бяха на нужното ниво, за да стигнат до финала.

В дните преди началото на Световното първенство Кристиано Роналдо даде прочутото си интервю пред Пиърс Морган, в което скочи срещу клубния си Манчестър Юнайтед. Тогава обаче португалецът направи и друг любопитен коментар, който след финала на Мондиала бе припомнен в социалните мрежи.

Пиърс Морган предложи на Роналдо сценарий, при който той и Португалия се изправят срещу Аржентина на Меси на финала, като и двамата вкарват по два гола. В 94-ата минута на мача обаче Кристиано оформя своя хеттрик с трето попадение и носи световната титла на "мореплавателите". 

Попитан дали това е най-голямата му мечта, Роналдо отвърна, че звучи "твърде добро", за да се осъществи. На финала обаче това отчасти се случи: Килиан Мбапе осъществи нещо подобно, като отбеляза хеттрик за Франция, а Меси завърши точно с два гола. Французинът обаче не успя да спечели световната титла, след като "петлите" отстъпиха при дузпите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички