Мбапе на 23 срещу Меси на 23: Статистиката е изцяло в полза на Килиан!


Мбапе на 23 срещу Меси на 23: Статистиката е изцяло в полза на Килиан!
Снимка: Getty images

41843 0

Лионел Меси вдигна световната титла с Аржентина, но на големия финал на Световното първенство 2022 един играч блестеше дори по-силно от аржентинеца. Това бе Килиан Мбапе, който отбеляза хеттрик за Франция срещу "гаучосите", но и това се оказа недостатъчно за победата.

Сравненията между Меси и Мбапе са напълно оправдани, след като французинът върви уверено по стъпките на именития си съотборник в клубния Пари Сен Жермен. Нещо повече: ако се направи сравнение между Мбапе на 23 години и Меси на същата възраст, то статистиката е твърдо в полза на французина.

Мбапе с два пъти повече голове от Меси на 23 години

На 23 години Мбапе вече има 302 мача - срещу 269 за Меси. Головете на Мбапе са над два пъти повече от аржентинеца, като е вкарал 222 гола срещу 108 за Меси. Освен това Мбапе има и повече асистенции от 23-годишния Меси - 111 срещу 82.

Мбапе превъзхожда Меси в числата, но няма "Златна топка"

Мбапе е с повече мачове и за националния си отбор на 23-годишна възраст. той има 63 мача, в които е вкарал 33 гола. За сравнение: Меси на 23 има 57 мача за Аржентина с отбелязани 17 попадения.

Ако продължава в същия дух, Мбапе може да се доближи до величието на Меси, който обаче е седемкратен носител на "Златната топка" - приз, който Мбапе все още не е печелил, а аржентинецът взе най-големия индивидуален приз във футбола още на 22-годишна възраст.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички