Наследникът на Меси и Роналдо: Килиан Мбапе е бъдещият НАЙ-ВЕЛИК (ВИДЕО)


Наследникът на Меси и Роналдо: Килиан Мбапе е бъдещият НАЙ-ВЕЛИК (ВИДЕО)
Снимка: Istock/GettyImages / колаж: Sportlive.bg

4758 0

Световното първенство по футбол 2022 приключи - Аржентина е новият световен шампион, а Лионел Меси е футболистът, за който говори цял свят. И с право: аржентинецът изигра последния си мач на световно първенство и спечели последния трофей, който липсваше в неповторимата му кариера.

Един друг играч обаче заслужава също толкова внимание, колкото и Меси - Килиан Мбапе. Суперзвездата на Франция стана световен шампион преди четири години, а сега отново направи всичко по силите си, за да се окичи със златен медал. Хеттрикът във вратата на Аржентина обаче не стигна. Той ли е бъдещето на футбола - гледайте видеото или продължавайте да четете! 

Килиан Мбапе - само на 23, а вече е феномен на световни първенства

Мбапе се утеши със "Златната обувка" на Мондиал 2022 за най-много голове, но французинът няма защо да съжалява за изпуснатата световна титла. Бъдещето е пред 23-годишния нападател, който с право е определян за наследник на двамата големи във футбола - Меси и Кристиано Роналдо.

Статистиката на Мбапе на световни първенства

За 14 мача френският ас има 12 гола! Нещо повече - той не знае какво е това да отпаднеш в елиминациите, тъй като игра на два финала! На клубно ниво е истинско страшилище, но може би дори е време за смяна на клуба, за да може да спори за най-големите отличия във футбола в някой от най-реномираните отбори в Европа. Както и в далеч по-силно първенство от френската Лига 1, където ПСЖ няма никаква конкуренция. 

Мбапе - следващият най-велик в историята? 

Представянето на Мбапе на големия финал не бе подминато и от екипа на предаването "Точно попадение" (излъчвано с подкрепата на Sesame.bg), който отчете изключителната игра и роля на нападателя за отбора на Франция. Редакторите на SportLive.bg се обединиха около това, че Мбапе има огромно бъдеще пред себе си.

Мбапе вече е един от най-успешните футболисти, поне що се отнася до представяне на световни първенства. Големият въпрос е докъде Мбапе може да стигне в развитието си - и може ли да бъде следващият най-велик в играта, който да наследи Роналдо и Меси.

Гледайте анализите за Килиан Мбапе във видеото:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички