Мюлер след краха на Германия: Да започнеш със загуба е смешно, загубихме незаслужено


Мюлер след краха на Германия: Да започнеш със загуба е смешно, загубихме незаслужено
Снимка: Getty Images

1290 0

Звездата на националния отбор на Германия Томас Мюлер смята, че неговият тим е загубил незаслужено от Япония на старта на Световното първенство по футбол в Катар. Бундестимът допусна късен обрат в мача, след като инкасира две попадения за осем минути, за да отстъпи с 1:2.

Мюлер смята, че е "смешно" да започнеш Мондиала със загуба. Той обаче смята, че поражението трябва да се анализира футболно, а не емоционално. Мюлер смята, че Германия не е била достатъчно ефективна и е трябвало да превърне превъзходството си в голове - нещо, което не се е случило.

„Имам чувството, че играхме добре дълго време, но във футбола трябва да превърнеш превъзходството в голове. Нямаше ефективност. Да започнеш със загуба е смешно. Но като видим как допуснахме голове, можем да кажем, че това поражение не беше незаслужено", каза Мюлер.

Трябва да останем обективни - поражението лесно се анализира футболно, но трудно се възприема емоционално. Ако не си ефективен във футбола, няма да спечелиш нищо“, добави още футболистът на немския национален отбор.

След загубата един играч на Германия отнесе жестоки критики от сънародниците си, които го нарекоха "клоун" (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички