Луис Ван Гаал обясни къде е проблемът на Нидерландия, стана ясно и кой ще заеме позицията му


Луис Ван Гаал обясни къде е проблемът на Нидерландия, стана ясно и кой ще заеме позицията му
Снимка: Getty Images

1770 0

Треньорът на Нидерландия - Луис Ван Гаал говори надълго и широко в последното си интервю като селекционер на страната си пред вестник "Алгемеен Дагблад". Специалистът, който застана на чело на "лалетата" въпреки тежката си диагноза - рак и се "нагърби" да ги изведе в последното си световно първенство, ще предаде щафетата на Роналд Куман, след като отборът бе победен на 1/4-финалите в Катар от Аржентина. 

Според треньорът-ветеран, Нидерландия не може да мечтае за световния връх във футбола, тъй като на състава му липсват качествени и добри крила: 

" Какво оставям след себе си в оранжевия отбор? Оставям една добра, сплотена група с много футболни способности на различни играчи. Но си тръгвам без да бъдат намерени крила, които могат да победят съперник на най-високо ниво. Имате нужда от крила, които могат да победят тези силни отбори, които останаха накрая в Катар.

В момента нидерландският футбол няма такива играчи, когато говорим за най-високо ниво, за претендент за Световен шампион. Ето защо трябваше да започна да играя по различен начин, да изневеря на разбирането на хората в нашата страна за футбола."

В последните минути на мача срещу Аржентина Ван Гаал признава, че откровено е заложил на директен футбол – дълги топки и преместване на най-високите хора в предни позиции. И в крайна сметка, естетично или не, Нидерландия стигна до 2:2 и изпрати мача в продължения и беше решен при дузпите. Срещата бе изключително напрегната, а след края Лионел Меси нападна словесно 71-годишния специалист.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички