Луис Енрике пое вината за провала на Испания по време на Световното първенство по футбол и обясни дали ще остане селекционер


Луис Енрике пое вината за провала на Испания по време на Световното първенство по футбол и обясни дали ще остане селекционер
Снимка: Getty Images

2670 0

Испания за второ поредно издание на Световното първенство по футбол приключва участието си на осминафиналите, след като отстъпи от Мароко след изпълнение на дузпи. След неочакваното поражение футболната общественост погледна към истинския лидер на "Ла Фурия Роха" - селекционерът Луис Енрике.

Испанският селекционер бързо след провала на възпитаниците си бе разпитан дали това бе последния му двубой начело на селекцията, но той не отговори в прав текст дали се разделя с поста. 

"Не е моментът да говоря за бъдещето си... Искам да се прибера вкъщи и да видя семейството си, моите кучета... Следващата седмица наближава и ще обсъдим бъдещето ми. Това ще се случи, когато президентът сметне за подходящо, но сега трябва да изчака", обясни Енрике след последния съдийски сигнал. 

Двубоят завърши при нулево равенство в редовното време и продълженията, а при наказателните удари победителите се наложиха с 3:0.

"За мен те бяха най-добрите. Представете си какво око имам. Ако трябваше да го сторя отново, пак щях да избера същите", сподели селекционерът си относно избраниците си при изпълнението на дузпите. Именно и той избра кои да изпълняват от Испания в началото на "рулетката".

Луис Енрике сподели, че най-много съжалява за това, че част от футболистите не са успели да вземат участие на Световното първенство:

"Това е спортът, играчите следваха плана на 99,9%. Всичко свърши. Трябва да анализираме играта спокойно. Разочарован съм, защото има играчи, които не са играли и заслужават да играят на световно първенство".

Вижте какъв "африкански кошмар" припомни Мароко на Испания!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички