Катарски служители връхлетяха и заплашиха журналист: Цената на живото предаване (ВИДЕО)


Катарски служители връхлетяха и заплашиха журналист: Цената на живото предаване (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

658 0

Още една противоречива случка, беляза Световното първенство в Катар. Тазгодишният Мондиал още не е започнал, а изказванията и действията на домакините предизвикват редица коментари, основно негативни.

В неделя датският журналист Расмус Тантолд се включва на живо с излъчване от Катар по време на новините. Репортажът обаче бива прекъснат от трима мъже, които се приближават до журналиста и му казват, че снимането там е забранено. Единият от мъжете хваща камерата, като се опитва да закрие обектива, а по-късно кадрите от инцидента започват да обикалят социалните мрежи.

Тантолд започна да говори на английски, за да се разбере с тримата мъже: „Вие поканихте целия свят тук. Защо не можем да снимаме? Това е публично място“!

В същото време единият от мъжете започва да заплашва, че ще счупи камерата. Осъзнавайки, че ситуацията започва да ескалира, журналистът показа акредитацията си.

Организаторите на Световното първенство в Катар отправиха своите извинения за инцидента. Заявиха, че излъчването е било прекъснато неправомерно.

"След проверка на валидната турнирна акредитация и разрешението за снимане на екипа, от охраната на място беше поднесено извинение на телевизионния оператор, преди екипът да възобнови дейността си", се казва в извинението по информация на „Reuters“.

Журналистът потвърди в Twitter, че екипът е получил извинение, но не пропусна да изкаже и недоволството си, че и други медии са принудени да търпят същото отношение.

Датската футболна федерация е един от най-големите критици на решението Мондиал 2022 да се проведе в Катар. Основната причина за това са човешките права.

Друго не особено добре приветствано действие на домакините беше да настани феновете в палаткови лагери.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички