Дидие Дешан за Дания: Отборът им е подценяван в сравнение с реалната му стойност


Дидие Дешан за Дания: Отборът им е подценяван в сравнение с реалната му стойност
Снимка: Getty Images

1425 0

Селекционерът на Франция Дидие Дешан не бърза да говори  за елиминациите на Световното първенство в Катар. Той даде официална пресконференция преди угрешния мач срещу Дания от Група „D“ на шампионата. Мачът между „петлите“ и „червения динамит“ е утре от 18 часа.

Винаги съм казвал и повтарям, че отборът на Дания е подценяван в сравнение с реалната му стойност. Те ни създадоха много неприятности и трябва да обърнем тенденцията, без да говорим за реванш. Това е отбор, който може с лекота да смени системата си на игра, което създава проблеми на съперника“, заяви Дешан.

Сега мислим за Дания и се надявам, че ще ми зададете този въпрос по-късно. Ще гледаме другата група чак в края. Имаме възможност, както и всеки отбор, който спечели първия си мач, да се класираме напред при втора победа“, отговори селекционерът на „петлите“ на въпрос кой съперник предпочита на 1/8-финалите – Аржентина или Мексико.

Той говори и за предишния мач срещу Австралия, спечелен с 4:1.

Освен гола, който допуснахме срещу Австралия, имаше още три ситуации, в които трябваше да действаме по-добре. Това изисква да направим подобрения. Има неща, върху които трябва да работим, въпреки че показахме качества в атака", каза Дешан, след което коментира и представянето на Усман Дембеле.

Той бе част от отбора и през 2018-а, въпреки малката си роля. След това имаше различни събития в живота му, сред които и много контузии. Сега е по-опитен играч, по-зрял, макар че си остава весел. (Смее се). Той има тази способност да поставя много сериозни проблеми на съперниковата защита с бързината си, техниката, като намалил до минимум грешките си. Той даде страхотен пас за гола на Килиан",заяви специалистът.

А ето какво обяви той след успешния старт на Франция в Катар.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички