Карим Бензема преклони глава преди Световното първенство и отсече: Нека някой друг помогне на отбора


Карим Бензема преклони глава преди Световното първенство и отсече: Нека някой друг помогне на отбора
Снимка: Getty Images

1950 0

В последната вечер преди началото на Световното първенство в Катар стана ясно, че последният спечелил "Златната топка" - Карим Бензема, ще пропусне Мондиал 2022 поради контузия. По този начин той се превръща в първия действащ носител на ценното отличие, който няма да играе на Световно първенство от 1978 г. насам.

Тъжната липса на голаджията

Липсата на нападателя на Реал Мадрид усложнява ситуацията за "петлите", които ще се опитат да защитят трофея си от последното Световно в Русия през 2018 г., но без редица звезди, които като Бензема са контузени.

"В живота си никога не се отказвам, но тази вечер трябва да мисля за отбора, както винаги правя, а случващото се ми казва да оставя мястото си на някой, който може да помогне на нашия отбор да защити страхотна световна купа. Благодаря ви за всички съобщения и подкрепа", написа Бензема в социалните мрежи, минути, след като стана ясно, че той отпада от сметките на Дидие Дешан.

Какво следва за шампионите

Именно селекционерът на Франция ще има право да извика заместник на ценния си нападател до един ден преди първия мач на "петлите" срещу Австралия. Той е насрочен за вторник от 21 часа българско време, така че ротациите ще бъдат позволени до понеделник.

По този начин Бензема остава с една едно участие на световните финали - през 2014 г. През годините той бе замесен в различни скандали, а сега късметът не му достигна и се налага контузен да наблюдава случващото се. Това обаче дава възможност на "петлите" да заиграят в предни позиции с триото - Мбапе - Гризман - Жиру, което спечели Мондиала през 2018 г. 

Ето какво може да очаквате от групата на Франция на Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички