Карим Бензема няма да играе на Световното по футбол, но въпреки това влиза в историята


Карим Бензема няма да играе на Световното по футбол, но въпреки това влиза в историята
Снимка: Getty Images

2689 0

Националният отбор на Франция бе разтресен от новината, че голямата звезда на тима - Карим Бензема, ще пропусне Световното по футбол в Катар. Въпреки че няма да го видим по терените в Близкия Изток, това не попречи на деветката на Реал Мадрид да влезе в историята.

Карим Бензема се превръща в първия футболист от 1978 година насам, който печели "Златната топка", а след това не взима участие на предстоящите световни финали. 

Охажорите на най-престижната индивидуална награда за 1977 и 1978-а Алан Симонсен от Дания и Кевин Кийгън от Англия са последните такива, които впоследствие не взимат участие на световно по футбол.

Припомняме, че по-малко от 24 часа, преди старта на Световното в Катар, от френската футболна федерация обявиха, че контузията на Карим Бензема в четириглавия бедрен мускул е сериозна и неговото здраве няма да се рискува.

По този начин френската звезда ще гледа своите съотборници от вкъщи. "Петлите" стартират защитата на световната си титла срещу Австралия във вторник (22 ноември) в мач от група "D".

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА СВЕТОВНОТО ПО ФУТБОЛ ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички