Дидие Дешан с интересно решение за заместник на контузения Карим Бензема по време на Световното първенство


Дидие Дешан с интересно решение за заместник на контузения Карим Бензема по време на Световното първенство
Снимка: Getty Images

1216 0

Селекционерът на френския национален отбор по футбол - Дидие Дешан, официално разкри кой и дали въобще ще има заместник на Карим Бензема в групата на "петлите". Специалистът обяви пред телевизионния канал TF1, че няма да вика нов нападател, въпреки първоначалните очаквания.

Очакваше се повиквателна в последния момент да получи Антони Марсиал от Манчестър Юнайтед или Бен Йедер от Монако, но поне към този момент видимо няма да се стигне до покана към един от двамата. Срокът, в който Дешан може да направи подобна промяна е денонощие преди първия двубой на "петлите". Той ще бъде във вторник от 21 часа българско време срещу Австралия.

Причината за всичко това е контузията на актуалния носител на "Златната топка", който получи проблеми в бедрото в събота вечер и след допълнителни прегледи стана ясно, че отпада от сметките на Франция за Мондиал 2022. 

Така след отказа на Дешан да извика заместник на голмайстора на Реал Мадрид Франция ще защитава титлата си с 25 футболисти, а не с максималния брой от 26.

Франция е в група "D" на световното първенство в Катар заедно с отборите на Австралия, Тунис и Дания. "Петлите" вече се възползваха от промяна в избраниците, тъй като бе извикан Рандал Коло-Муани от Айнтрахт Франкфурт, който замени тежко контузения Кристофър Нкунку.

Вижте кой има реалните шансове за уникален рекорд след контузията на Бензема!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички