Дидие Дешан изрази пълна вяра във Франция след оттеглянето на Карим Бензема от Световното първенство


Дидие Дешан изрази пълна вяра във Франция след оттеглянето на Карим Бензема от Световното първенство
Снимка: Gulliver/GettyImages

1173 0

Селекционерът на действащия световен шампион Франция Дидие Дешан, коментира за първи път официалното отсъствие на Карим Бензема от предстоящото Световно първенство през 2022 г. в Катар.

Дългоочакваното събитие стартира тази вечер и ще се проведе до големия финал на 18-и декември, а едва преди няколко часа стана ясно, че настоящият носител на "Златната топка" Бензема ще пропусне надпреварата. 

Решението бе взето след нова контузия на нападателя при една от първите му тренировки на лагера с "петлите", а Дешан изрази съжаление от факта, че ключовият футболист няма да може да помогне на отбора да защити световната си титла.

"Изключително съм тъжен за Карим, който беше направил това Световно първенство в основна цел за себе си. Въпреки новия удар по френския отбор, аз имам пълно доверие в моите играчи. Ще направим всичко възможно да се изправим срещу предизвикателството, което ни очаква", обясни Дидие Дешан официализирането на новината.

Селекционерът на "петлите" направи препратка и към останалите контузени звездни играчи на тима, сред които са Пол Погба, Н’Голо Канте и Кристофър Нкунку.

Вижте първите думи на Карим Бензема след тъжното развитие!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички