Ясен е шампионът на Световно първенство 2022?! (ВИДЕО)


Ясен е шампионът на Световно първенство 2022?! (ВИДЕО)
Снимка: Sportlive.bg - колаж/Istock/GettyImages

3659 0

Часове преди старта на финала на Световно първенство 2022 в Катар големият въпрос е само един - ще успее ли Лионел Меси най-накрая да стане световен шампион, или Франция ще успее да защити титлата си? 

Много се изговори и изписа в последните дни, но везните определено клонят в едната посока, поне спрямо случилото се до момента. ГЛЕДАЙТЕ пълен анализ на предстоящия финал във видеото, или продължавайте да четете: 

Аржентина е новият световен шампион? 

Фаворит №2 на букмейкърите (включително Sesame.bg) преди старта на шампионата се оказва и лек фаворит в момента. Но предпоставките за аржентинска титла са много повече от просто цифри. 

Историята на световните първенства 

До момента в историята има само 2 отбора, които са защитавали титлата си - Бразилия и Италия. Нито един от тях обаче не е бил част от настоящия формат на шампионата с групова фаза и елиминации, стартиращи от осминафинали. 

Настоящата схема в турнира е от 1986 година и най-близо до защита на титлата си достига Бразилия (1998). Тогава обаче във финала "селесао" бива прегазен от Франция с 0:3 в Париж. Историята не е особено благосклонна към шансовете на "петлите" за защита на трофея. 

Движението на коефициентите 

Това е друг интересен фактор - повечето пари, които се наливат за шампион в световен мащаб, клонят към Аржентина (включително и 1 милион долара залог от популярен рапър). Когато стана ясен финалът, Франция бе минимален фаворит, но с оглед последните събития в двата лагера "петлите" вече изостават спрямо шанса на Аржентина да грабне третата си световна титла (и първа без Марадона в състава). 

Можете да видите какви са коефициентите и пазарите за Аржентина - Франция ТУК

Проблеми и драми за Франция 

В лагера на Франция стана страшно в последните 48 часа. Фенове и медии търсят отговор на това защо Карим Бензема е здрав и тренира, но не е част от селекцията на "петлите" (Дешан не отговаря). За зла беда Оливие Жиру има болки в коляното и е твърде вероятно да не играе. Също така вирус покоси половината селекция, но се очаква все пак всички да са налични за отбора на Франция. 

 

Тенденции във финалите на Световни първенства 

Интересни са тенденциите, които са се оформили през годините във финали на световните първенства. Интересни такива през годините, как преминава реферирането на тези срещи, какво да очакваме от главния рефер и още много гледайте в следващите две видеа: 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички