ПСЖ апокалипсис на финала на Мондиал 2022: какво дели Меси и Мбапе? (ВИДЕО)


ПСЖ апокалипсис на финала на Мондиал 2022: какво дели Меси и Мбапе? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive.bg

2652 0

Дългоочакваният финал е тук! Време е да се изиграе най-важният, последен мач на Световното първенство по футбол, което се провежда в Катар. Както е известно, той противопоставя актуалния първенец Франция и носителя на трофея от Копа Америка Аржентина.

Мондиал 2022: Аржентина - Франция или Меси - Мбапе?

Съотборниците на клубно ниво в ПСЖ Килиан Мбапе и Лионел Меси ще бъдат футболистите, на които техните страни ще разчитат най-много, за да паднат попаденията. Между тях изглежда да бъде и спорът за голмайстор на турнира, след като са с по пет гола (замесени са и в битката за най-добър играч на Мондиал 2022).

Категорично Меси има повече опит на финали в сравнение с младия си колега, но аржентинецът е загубил половината от тях - нещо, което не важи за Мбапе. Той е излизал само веднъж във финал с екипа на Франция и завоюва най-ценния трофей в кариерата си - Световното първенство от 2018 година.

Сега той ще излезе за втори поред финал на Мондиал и ще опита на 24 години да е спечелил две световни титли. За да се случи това, със сигурност ще има нужда от по-добра игра в сравнение с това, което показа в последните две срещи в Катар.

Мбапе не блестя и в четвъртфинала срещу Англия, и в полуфиналната фаза срещу Мароко. От другата страна има Меси, който почти няма слаб мач на турнира и сякаш навлиза във все по-добра форма. Вижте повече за двамата и какво можем да очакваме от тях във финала - във видеото по-долу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички