Якин: Контролирахме събитията, въпреки че ни натискаха до последната секунда


Якин: Контролирахме събитията, въпреки че ни натискаха до последната секунда
Снимка: Getty Images

1191 0

Селекционерът на Швейцария Мурат Якин е изключително доволен от класирането на тима на осминафиналите на Световното първенство по футбол 2022. Швейцария се наложи с 3:2 над Сърбия след два обрата и в първия кръг от директните елиминации ще се изправи срещу шампиона от Евро 2016 Португалия.

"Първо ще се насладим на момента. Преминахме през много трудности в този мач. Поздравления за обрата в играта. Представихме се като отбор. Беше изключително важно да се съсредоточим върху двубоя. Стана равностоен мач. Рискувахме в атака и реализирахме важни голове. За всичко останало само може да се спекулира", каза Якин след важния успех.

"Гранит Джака беше съсредоточен изцяло върху футбола и се представи доста добре. Не видях какво точно се случи на терена, но някои от сръбските футболисти на резервната скамейка пресякоха тъчлинията, а останалите опитаха да ги успокоят. Беше нормално, защото в мач като този има емоции", допълни той.

В двубоя имаше напрежение между някои от сръбските футболисти и националите на Швейцария от албански произход като Джака и Джердан Шакири.

"Като цяло контролирахме събитията, въпреки че се опитваха да ни притискат до последната секунда", каза още треньорът на "кръстоносците". А ето какъв скандал разтърси Сърбия преди важния мач. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички