Сърбия отново не измисли как да се справи с Швейцария и „кръстоносците“ продължават на Световното първенство по футбол (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


Сърбия отново не измисли как да се справи с Швейцария и „кръстоносците“ продължават на Световното първенство по футбол  (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: GettyImages

6874 0

 Швейцария спечели последния двубой от груповата фаза на Световното първенство по футбол в Катар, след като спечели оспорвания двубой със Сърбия с 3:2. Срещата бе повторение от борбата за осминафиналите през 2018 г. в Русия, когато „кръстоносците“ в крайна сметка продължиха към следващата фаза, а 4 години по-късно отново го направиха.

Възпитаниците на Мурат Якин събраха общо 6 точки, които им гарантираха втората позиция, докато „орлите“ останаха на самото дъно с един пункт. Група „G“ бе спечелена от фаворита в надпреварата – Бразилия, със 6 точки, но и по-добра голова разлика, а трети остана Камерун – с 4.

Двата тима си вкараха цели четири попадение между 20-тата и 45-тата минута на първата част, което подчерта голямото желание и на двата тима за класиране в следващата фаза, но попадение на Ремо Фройлер в 48-мата минута сложи край на сръбските амбиции, които търсеха попадения до края на срещата, но до такива не се стигна.

През първото полувреме Шакири откри в 20-тата минута, но само шест минути по-късно Митрович изравни, за да може Влахович да оформи първия пълен обрат след 36 минути игра. Швейцария обаче не се предаде и изравни в последните разигравания за първата част – Емболо вкара в последната минута. Три минути след първия съдийски сигнал за втората част дойде и петото заветно попадение.

Успехът на Швейцария гарантира двубой на „кръстоносците“ срещу Португалия на осминафиналите в надпреварата.

Вижте ГАЛЕРИЯ от Сърбия - Швейцария!

Първо полувреме:

Вихърно начало на двубоя между европейските селекции в Катар, след като символичните гости отправиха двоен удар към Милинкович-Савич след половин минута игра. Най-чистото положение бе пред Емболо, който се възползва от рикошет и стреля от няколко метра, но в тялото на вратаря. 

В 10-тата минута сърбите отговориха с удар на Тадич от дистанция, който остави Кобел безмълвен, а кълбото рикошира в левия страничен стълб.

Гол! Десет минути по-късно Джердан Шакири се възползва от подаване на Соу, които от позицията на бялата точка отклони към опитния футболист. Бившият играч на Ливърпул матира Милинкович-Савич! 0:1!

Гол! Александър Митрович отбеляза второто си попадение по време на Мондиала в 27-мата минута, след като по брилянтен начин вкара с глава на "кръстоносците"! Сърбите наказаха с мълниеносна атака грешка на Фройлер и Тадич с центриране отляво прати топката към доказания реализатор! 1:1!

След половин час игра само късметът спаси сърбите, които забравиха голмайстора на противника и след извеждащ пас се оказа очи в очи с Милинкович-Савич, но стреля неточно.

Гол! Големият талант Душан Влахович поведе "орлите" напред в резултата с осмия си гол за националния тим! Той сложи край на отлична контраатака, която започна след неразчетено подаване на Шакири в центъра на швейцарското поле.

По този начин топката се озова в символичните домакини и след добър пас към нападателя на Ювентус той направи всичко по силите си да мине между двама и да стреля успешно във вратата на Кобел! 2:1!

Гол! Шоуто в Катар продължи в последната минута от редовното време на първата част, когато три подавания около наказателното поле тотално матираха сърбите и Емболо за пореден път се озова очи в очи с Милинкович-Савич. Този път за него бе немислимо да пропусне - 2:2! 

Второ полувреме:

Гол! В 48-мата минута "кръстоносците" оформиха втория обрат в двубоя, след като чудесна атака бе завършена от Фройлер за 3:2! Всичко започна от Емболо, който залъга двама около наказателното поле, но бе затворен и върна към Шакири.

Той центрира към вратарското поле, където Варгас отклони, а футболистът на Нотитгам Форест вкара петото попадение в двубоя.

В 65-тата минута Александър Митрович се стовари в наказателното поле, но съдията дори не се замисли да отсъди наказателен удар и подмина ситуацията.

През втората част сърбите контролираха топката генерално през 55% от времето, но опасните атаки през по-голяма част от времето липсваха. Още в 57-мата минута статично положение и рикошет отклониха топката и тя попадна около Емболо, който не успя да я вкара в мрежата на противниците от съвсем близко разстояние.

В последните петнадесетина минути двата тима продължиха да си разменят атаки, а сърбите често бяха хващани на контраатаки и с много късмет не се стигна до четвърто попадение във вратата им. 

Добавеното време доведе до сблъсъци между двете селекции, в които най-активни бяха опитният Джака и Миленкович. Те получиха жълти картони за действията си.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Сърбия (3-4-1-2): Ваня Милинкович-Савич, Страхиня Павлович, Милош Великович, Никола Миленкович - Андрия Живкович, Саша Лукич, Сергей Милинкович-Савич, Филип Костич - Душан Тадич - Александър Митрович, Душан Влахович

Швейцария (4-2-3-1): Грегор Кобел, Фабиан Шер, Рикардо Родригес, Мануел Аканджи, Силван Видмер - Гранит Джака, Ремо Фройлер - Джердан Шакири, Джибрил Соу, Рубен Варгас - Бриел Емболо

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Сърбия и Швейцария, за разлика от Камерун, държат съдбата в ръцете си. "Неукротимите лъвове", освен че трябва да победят Бразилия, ще трябва и да се надяват на положителен за тях развой в другия мач. Това не важи за двата европейски тима.

Към момента второто място в класирането се държи от Швейцария, която е с актив от 3 точки. При победа тя си гарантира продължаване към 1/8 финалите на турнира, след като в предходните 2 срещи записа победа над Камерун и минимална загуба от "селесао".

Сърбия от своя страна също има големи шансове да продължи напред при успех над "кръстоносците", тъй като е малко вероятно Бразилия да загуби последната си среща от групите, въпреки кадровите проблеми и очаквания експериментален състав, с който ще излезе в нея.

Евентуална победа на балканския тим би му донесла така необходимия актив от 4 точки, който ще ги постави с 1 пункт пред възпитаниците на Мурат Якин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички