Изявен фаворит, битка на "живот и смърт" и потенциална изненада дебнат в група C в Катар


Изявен фаворит, битка на "живот и смърт" и потенциална изненада дебнат в група C в Катар
Снимка: Getty Images

868 0

На 20 ноември стартира Световното първенство по футбол в Катар - първото в историята, което ще се проведе в арабския свят. Това ще бъде и вторият Мондиал, който ще се състои изцяло в Азия, след форума от 2002 година в Южна Корея и Япония. Катар 2022 ще бъде последният турнир, който ще включва 32 тима, тъй като от 2026 г. ще се състезават по 48 отбора.

Националните селекции са разделени в 8 групи от по 4. Напред към 1/8-финалите продължават първите две от всяка група. При определяне на крайното класирането ще се взима под внимание головата разлика, а не резултатите в преките сблъсъци! В този материал ще разгледаме какво ни очаква в Група "С", където един срещу друг ще се изправят Аржентина, Полша, Мексико и Саудитска Арабия...

Група "С" - 1 фаворит, борба за второто място и един "капан"

Аржентина е абсолютният фаворит за първото място в тази група на Мондиал 2022. "Гаучосите" ще бъдат водени от звездата си Лионел Меси, който ще има една последна възможност да се сдобие с единствения голям трофей, който отсъства от витрината му. 

Полша и Мексико със сигурност имат своите аргументи. "Ацтеките" са в серия от седем поредни световни първенства, в които прескачат груповата фаза, но след това губят на 1/8-финал. "Дружина Полска" пък ще разчита най-вече на своя централен нападател Роберт Левандовски, за когото Катар 2022 вероятно ще бъде последният шанс за нещо значимо с националната фланелка, предвид 34-годишната му възраст.

Потенциалната изненада в тази Група "С" може да дойде от Саудитска Арабия, който е в ролята на аутсайдер. Тимът има четири участия на световни първенства, като през 1994 година достига до 1/8-финал. Сега отборът влиза в Мондиал 2022, след като спечели квалификационната си група в конкуренцията на Япония, Австралия, Оман, Китай и Виетнам. 

Програмата в Група "С"

1 кръг:

  • 22 ноември (12:00 ч.) Аржентина - Саудитска Арабия
  • 22 ноември (18:00 ч.) Мексико - Полша

2 кръг:

  • 26 ноември (15:00 ч.) Полша - Саудитска Арабия
  • 26 ноември (21:00 ч.) Аржентина - Мексико

3 кръг:

  • 30 ноември (21:00 ч.) Полша - Аржентина
  • 30 ноември (21:00 ч.) Саудитска Арабия - Мексико

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички