Историята говори: Очаква ни меле на финала на Световното първенство по футбол


Историята говори: Очаква ни меле на финала на Световното първенство по футбол
Снимка: GettyImages

1513 0

Много интересна тенденция може да се проследи в последните финали на световни първенства на Аржентина и Франция, която е напълно вероятно да влезе в сила и днес (18 декември) на Мондиал 2022.

В 92-годишната история на световните първенства са били давани едва 5 червени картона в заключителните (финални) мачове на надпреварата. Интересното е, че 4 от тях са поделени между финалистите днес - "гаучосите" (2) и "петлите" (2). Останалият един бе даден на Джони Хейтинга от Нидерландия на финала на Мондиал 2010 в Южна Африка.

Аржентина получава два червени картона във финала на Мондиал 1990 срещу Германия, а те са показани на легендите Педро Монсон и Густаво Десоти. Франция пък получава червен картон на финала на домашния Мондиал през 1998, а той е показан на Марсел Десаи, през 2006 в Германия пък червения цвят вижда Зинедин Зидан във финала срещу Италия.

Феновете по целия свят се надяват, че историята няма да се повтори днес на финала в Катар и очакват чиста, приятна за окото игра, която е изпълнена с много зрелище и голове.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Лионел Меси преследва 7 рекорда на финала в Катар днес (18 декември).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички