"Играчите ми са предупредени" - коментарът на Дидие Дешан преди 1/2-финала Франция - Мароко


"Играчите ми са предупредени" - коментарът на Дидие Дешан преди 1/2-финала Франция - Мароко
Снимка: Getty Images

1516 0

Старши треньорът на Франция - Дидие Дешан, заяви, че е предупредил своите футболисти за страстта, с която се очаква да играе тимът на Мароко в 1/2-финала на Световното първенство в Катар. Сблъсъкът между двете селекции е в утрешната сряда (14 декември, 21:00 часа).

"Трябва да намерим решение срещу Мароко. Този отбор има способността да се защитава много добре. Имат добра организация, рационални са и играчите се разбират добре. Имат добри футболисти в атака, които създават проблеми", каза Дешан на пресконференцията си преди двубоя и след това поздрави колегата си:

"Браво на Реграги и на щаба му. Те направиха нещо фантастично. Благодарение на статистиките днес имаме по-голяма възможност да научим нещо повече за отбора си, както и за съперника. Някои статистики не ме интересуват, но те идват най-вече, за да потвърдят това, което виждаме с екипа ми".

"Моят отбор не ме изненадва. Имам избор, но истината е това, което става на терена. Някои от играчите нямаха голям международен опит. Не знаем как могат да реагират всеки път, дори само в емоционално отношение. При нас има позитивна динамика. Удоволствие е да работя с тази група всеки ден. Най-добрата сплав за нас са мачовете", каза още треньорът на "петлите".

"Не обичам термина "враждебен". Съперникът ще има голяма подкрепа на стадиона. Те са много шумни. Играчите ми са предупредени, това е част от обстановката. Винаги е добре да го знаят предварително. Те са наясно какво ги очаква", отговори треньорът на въпрос дали се притеснява от враждебна обстановка на стадиона, на който се очаква да има поне 20 000 мароканци.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Бивш ас на ЦСКА обяви какво стои зад фурора на Мароко и допълни: Май само аз го очаквах

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички