Ханзи Флик доволен от Германия: Може би това е искрата, от която се нуждаехме


Ханзи Флик доволен от Германия: Може би това е искрата, от която се нуждаехме
Снимка: Getty Images

947 0

Старши треньорът на Германия - Ханзи Флик, похвали футболистите си след равенството с Испания на Мондиал 2022 в неделя вечер. Той изтъкна психическата им устойчивост и това, че продължава да бъде оптимист за шансовете на тима за 1/8-финал в Катар.

*Ето как изглежда класирането в Група "Е" преди последния трети кръг! (последвайте линка)

"Отборът демонстрира отлично ниво. Много съм доволен от духа, който показахме и отборната ни работа днес. Това бе мач на високо ниво", заяви Флик на пресконференция след срещата и допълни: "Това са нещата, които искам да виждам от тима, но направихме само първата крачка. Искаме да видим повече в следващия мач и да създадем условия да продължим напред".

"Испания е страхотен отбор с много млади играчи, а и някои опитни, които са много силни технически. Започнаха добре, но ние отговорихме. Мисля, че се защитавахме на ниво, но това е съперник, който играе освободено, с много класа. Трудно е да се защитаваш срещу такъв опонент, така че трябва да подобрим защитата си. Важното тук е психологията. Те показаха, че искат да вземат точки, да създадат шансове, а ние искахме същото. Точно затова съм доволен от резултата", каза още селекционерът на Германия, а за финал добави:

"Нещата се получават, когато започнеш да побеждаваш. Може би това е искрата, от която се нуждаехме. Коста Рика също демонстрира характер с победата си над Япония след поражението с 0:7 от Испания. Футболът е такъв. Понякога не тези с повечето шансове побеждават". Последният мач за Германия е на 1 декември - срещу Коста Рика (21:00 ч.). По същото време Испания ще играе с Япония! 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Луис Енрике след Испания 1:1 Германия: Чувството в съблекалнята беше малко странно!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички