С мисъл за елиминациите на Световното по футбол: Бразилия ще урежда сметки със стар познайник


С мисъл за елиминациите на Световното по футбол: Бразилия ще урежда сметки със стар познайник
Снимка: Getty Images

1970 0

Бразилия ще мери сили със стария познайник от Мондиал 2018 в Русия - Швейцария, и на Световното първенство по футбол в Катар. Двата състава не успяха да се победят преди 4 години, а сега ще получат възможността за реванш в Близкия Изток.

Ситуацията в група "G"

Бразилия не допусна изненада в първия си мач срещу Сърбия и успя да надвие съперника си с 2:0. Швейцария също взе трите точки срещу Камерун след минималното 1:0. "Селесао" обаче заема първата позиция в групата, благодарение на по-добрата си голова разлика.

Съперничеството в исторически план

Швейцария и Бразилия са се срещали два пъти до момента на световни финали. Първата среща е през далечната 1950-а година в груповата фаза и завършва наравно 2:2. 

68 години по-късно в Русия срещата ще се запомни с едно изключително изпълнение на Коутиньо, което обаче остана на заден план, след като Швейцария успя да изравни и да вземе точката в групите.

Двете нации са играли и два пъти в контролни срещи, като са си разделяли победите - 2:1 за Бразилия през 2006 г. и 1:0 за Швейцария през 2013 година.

Големият отсъстващ?

Бразилия бе разтресена, когато в 80-ата минута на мача срещу Сърбия Неймар бе изваден предварително поради след това установена травма в глезена. Все още няма официална информация за това той дали пропуска мача и към момента остава под въпрос. Тите обаче увери, че контузията не е толкова сериозна. Данило от Ювентус също е под въпрос заради болежки в глезена.

В лагера на Мурат Якин няма сериозни отсъстващи и се очаква специалистът да излезе с възможно най-силната си единайсеторка в търсенето на трите точки.

Дуелът, който не е за изпускане - Ричарлисон vs Шакири

Носейки прочутата фланелка с номер девет на Бразилия, Ричарлисон се присъедини към ексклузивен клуб от само осем бразилци, отбелязали два или повече гола в дебюта си на Световното първенство след дубъла си срещу Сърбия. С подобно значение за Швейцария е и Джердан Шакири. Той е участвал в 12 от 24-те гола на нацията в последните и четири големи турнира (8 гола, 4 асистенции)

Бразилия обича да бележи

Цифрите сочат, че в 7 от последните си 9 победи, Бразилия е печелила с повече от един гол, което само по себе си показва афинитета на момчетата на Тите към офанзивния футбол. 

Потенциални стартови 11

Бразилия: Алисон, Едер Милитао, Тиаго Силва, Маркиньос, Алекс Сандро, Каземиро, Фред, Пакета, Рафиня, Ричарлисон, Винисиус

Швейцария: Зомер, Уидмър, Аканджи, Елведи, Родригес, Фройлер, Джака, Соу, Шакири, Емболо, Варгас

ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА ЗА ДЕН №9 ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО В КАТАР

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички