Хакими преди Мароко - Испания: Бях канен да играя за Испания, но не се чувствах у дома


Хакими преди Мароко - Испания: Бях канен да играя за Испания, но не се чувствах у дома
Снимка: Getty Images

2833 0

Крилото Ашраф Хакими е роден в Мадрид, но няма да има никакви сантименти при евентуалното отпадане на Испания, когато с тима на Мароко се изправят срещу тях в осминафиналите на Световното първенство по футбол. Футболистът на ПСЖ е един от ключовите играчи в отбора от Северна Африка, а мачът срещу Испания на стадион "Едюкейшън" в Ал Раян е във вторник, 6-и декември.

Преди сблъсъка Хакими призна, че преди няколко години е бил повикан да играе в юношеския отбор на Испания. "Чувствах, че това не е правилното място за мен, не се чувствах като у дома си. Не беше заради нещо конкретно, но не беше начинът, по който живеех у дома, с арабската култура, тъй като аз съм мароканец", каза той пред вестник "Marca".

Бащата на крилото е бил уличен търговец в Мадрид, а майка му почиствала къщи. Синът им стана част от академията на Реал Мадрид на седемгодишна възраст, проби до първия отбор, след това отиде под наем в Борусия Дортмунд, спечели титлата в Серия А с Интер Милано, а сега играе заедно с Лионел Меси и Килиан Мбапе в Париж.

Това няма да му е първи мач срещу Испания. Мароканският национал беше в отбора, който завърши 2:2 с Испания на Мондиал 2018 в Русия.

"Четири години опит оттогава означава, че вече съм по-зрял. Испания е отбор от топ 5 и винаги идва на световното първенство, за да спечели. Но нашият треньор също ни е научил да имаме манталитет на победители, няма значение срещу кого се изправяме. Ще се опитаме да играем по нашия начин и да ги победим.

Завършихме първи в групата и смятам, че заслужаваме малко уважение. Мисля, че Испания знае това и че трябва малко да се страхуват от нас. И защо пък да не направим изненада?", добави 24-годишният футболист. Повече за представянето на Хакими в Катар четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички