"Добре, че го послушах"! Ето как Пауло Дибала за малко да пропусне дузпата на финала на Световното първенство


"Добре, че го послушах"! Ето как Пауло Дибала за малко да пропусне дузпата на финала на Световното първенство
Снимка: GettyImages

4399 0

Звездата на Аржентина - Пауло Дибала разкри много любопитни подробности относно това как носителят на "Златната ръкавица" Емилиано Мартинес е изиграл ключова роля при дузпата му на финала на Световното първенство в Катар.

Дибала не успя да запише много минути през целия Мондиал. Това продължи и на финала срещу Франция, на който обаче влезе в продълженията. "Гаучосите" грабнаха мечтания трофей след изпълнение на дузпи, а една от тях бе именно на Дибала, който реализира хладнокръвно.

"Когато влязох във финала, знаех, че ще има дузпи. Планирах да стрелям в едната страна, но след като пропуснаха, той ми каза, че трябва да пратя топката в средата, защото вратарят винаги се хвърляше. За щастие го послушах", призна Дибала, цитиран от "Zach Lowy". 

Нападателят на Рома реализира, след като именно Мартинес спаси удара на Кингсли Коман, с което постави "петлите" в изключително трудна позиция, от която не успяха да излязат. Дибала записа едва 17 минути по време на турнира, но пък свърши работата си и се окичи със златния медал.

Ето каква е причината аржентинецът да остане на резервната скамейка

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички