Големият лидер на Южна Корея, или човекът, който пише азиатска "приказка" на Световното първенство по футбол


Големият лидер на Южна Корея, или човекът, който пише азиатска "приказка" на Световното първенство по футбол
Снимка: Getty Images

1747 0

Хюн Мин Сон е част от онази изчезваща "порода" играчи, които бягат от клишето за "модерен футбол" и се раздават до краен предел на терена. Именно и поради тази причина е големият любимец на един цял народ -  южнокорейският

Офанзивният футболист направи всички по силите си да прати родината си в следващата фаза на Световното първенство по футбол в Катар, което се провежда между 20-и ноември и 18-и декември и ще продължи да се бори за нещо повече от рекордното четвърто място на Мондиал 2002.

Този път азиатците бяха в група с Португалия, Уругвай и Гана и напълно неочаквано завършиха груповата фаза на втора позиция с четири точки. Активът е еднакъв с този на третия - Уругвай, но с по-добра голова разлика Хюн Мин Сон и компания продължават напред.

Те срещнаха Португалия в последния кръг и с гол в 92-рата минути спечелиха с обрат - 2:1. Именно победното попълнение дойде след асистенция от суперзвездата на Тотнъм, който подаде на Хи-Чан Хуан.

След двубоя капитанът на Южна Корея събра цялата група на терена, където изнесе силна реч след официалното класиране на азиатците, което бе свързано и с двубоя между Уругвай и Гана. Корейците първо изчакаха цели десет минути преди да се официализира развоя на събитията. 

Самият Сон пък бе под въпрос за надпреварата, тъй като близо месец лекуваше фрактури около лявото си око, които наложиха да носи маска по време на двубоите.

Вижте по какъв начин Роналдо асистира на противниковия тим!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички