Гениално: Превръщат хотелската стая на Лионел Меси в Катар в музей


Гениално: Превръщат хотелската стая на Лионел Меси в Катар в музей
Снимка: Getty Images

2146 0

Университетът на Катар обяви, че хотелската стая на капитана на Аржентина и победителят от Световното първенство по футбол - Лионел Меси, ще бъде превърната в мини музей.

Стаята, която е била споделена с приятеля и колега на Меси през целия му живот - Серхио Агуеро, към края на триумфалната кампания на Аржентина на Мондиал 2022, вече няма да приема гости, потвърди катарската новинарска агенция "QNA".

Вместо това са били разкрити планове за превръщането на стаята в музей, като някои от използваните вещи на звездата на ПСЖ се съхраняват в целия им блясък за ученици, посетители и гости на хотела.

"Стаята на аржентинския национал Лионел Меси ще остане непроменена и ще остане достъпна само за посетители, но не и за живеене в нея. Вещите на Меси ще бъдат наследство за учениците и бъдещите поколения", каза Хитми ал Хитми, директор по комуникациите и връзките с обществеността в Катарския университет, за катарския вестник "Al Sharq".

Запомнящата се победа на Аржентина над Франция на финала на Мондиал 2022 донесе на нацията третата Световна купа и първа за Меси в цветущата му кариера.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Лионел Меси с поредно постижение през настоящия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички