Бившият френски национал Луис Заха постави Кристиано Роналдо пред Лео Меси


Бившият френски национал Луис Заха постави Кристиано Роналдо пред Лео Меси
Снимка: Getty Images

2194 0

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и френския национален отбор - Луис Заха, е категоричен, че португалската суперзвезда Кристиано Роналдо ще остави по-значима следа във футбола от вечния му съперник Лео Меси.

Спорът кой е по-голям от двама от най-великите футболисти в историята е вечен. Към момента Меси има на сметката си 793 гола и 350 асистенции в 1003 мача срещу 819 гола и 234 асистенции в 1145 двубои за Кристиано.

Отличията им трудно могат да бъдат преброени. Аржентинецът обаче наклони сериозно везните в своя полза, имайки основен принос за триумфа на своята страна на Световното първенство в Катар. Освен това, той вече има с 2 "Златни топки" повече (7) от своя съперник (5). Успехът на Мондиала изглежда предначертава 8-ата такава във витрината на Меси.

"Според мен, следата, която Кристиано Роналдо оставя, е по-ярка. Когато погледнеш в качествата, той може да направи всичко. Не се нуждае от подкрепа, каквато може би на Меси му трябва", коментира Заха пред "Sky Sports". 

"Но все пак уважавам и неговия талант. Те са твърде различни, за да бъдат сравнявани", допълни още той.

Меси продължава своята кариера в ПСЖ, където е готов да подпише нов договор. Кристиано от своя страна предизвика огромен скандал с вече бившия си клуб Манчестър Юнайтед и е напът да приеме рекордна оферта от 200 млн. евро в тима от Саудитска Арабия Ал Насър.

Ето кой срещу полската суперзвезда Роберт Левандовски трябва да грабне "Златната топка"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички