Групите "А" и "B" на Световното първенство 2022 завършиха - вижте първите 1/8-финални двойки и кога ще играят


Групите "А" и "B" на Световното първенство 2022 завършиха - вижте първите 1/8-финални двойки и кога ще играят
Снимка: GettyImages

2919 0

Десетият ден от Световното първенство 2022 официално затвори групите "А" и "В", което официално оформи и първите 1/8-финални двойки, които ще спорят по пътя към един от най-ценните трофеи във футбола. 

Напред в турнира продължиха отборите на Нидерландия, Сенегал, Англия и САЩ, които успяха да са наложат върху останалите претенденти в групите си през последните дни. 

Последно към следващата фаза на надпреварата се класираха "янките", които се нуждаеха от задължителна победа срещу прекия си съперник - Иран, и след над 100-минутен двубой успяха да се наложат с 1:0, което им осигури двубой с Нидерландия в следващия двубой. Той ще се изиграе на 3-ти декември и ще даде старт на тази фаза от турнира. Началният му час е 17 часа българско време. 

Американците завършиха на втора позиция в група "В", докато Нидерландия спечели своята. В последния кръг "лалетата" се изправиха срещу Катар и се наложиха с 2:0.

В другата двойка ще се изправят отборите на Сенегал и Англия. Тази среща ще се изиграе с ден по-късно и ще бъде с начален час 21 час българско време. Африканците се наложиха над Еквадор в пряк двубой за следващия кръг с 2:1, докато "трите лъва" последно се изправиха срещу Уелс и безпроблемно победиха с 3:0.

Вижте пълната ТВ програма за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички