Ден №10 от Мондиал 2022 е в историята: Вижте кои продължават в надпреварата


Ден №10 от Мондиал 2022 е в историята: Вижте кои продължават в надпреварата
Снимка: GettyImages

1702 0

Десетият ден от Световното първенство 2022 в Катар вече приключи по футболните терени и част от въпросителните вече не са в дневния ред. През последните часове се изиграха последните двубои от групите "А" и "В", което окончателно формира крайните класирания сред отборите.

И в четирите срещи се стигна до успех за един от двата тима, а на двете крайности бяха срещите от 21 часа българско време - САЩ победи само с 1:0 Иран, докато Англия не срещна проблеми с Уелс - 3:0. По-рано Сенегал и Нидерландия също победиха съперниците си. Ето какво се случи в подробности:

Еквадор 1:2 Сенегал

Отборът на Сенегал надигра прекия си конкурент - Еквадор, в изключително солиден мач между двата отбора, игран на "Халифа Интернешънъл" от група "А". На африканците им бе задължителна победата в тази среща, докато Еквадор беше склонен и да приеме хикса, но дузпа през първата част на Исмаил Сар поведе "Лъвовете на Теранга". През второто полувреме Мойзес Кайседо изравни в 68-ата, но само три по-късно с първия си гол с националната фланелка Калиду Кулибали прати държавата си на 1/8-финал!

Нидерландия 2:0 Катар

Почти на ходом, "лалетата" на Луис ван Гаал нанесоха трета загуба на домакините, като освен двете попадения, ВАР им отмени едно, а веднъж и горната греда се оказа последна пречка. Головете бяха дело на Коди Гакпо, който се разписа за трети път на Мондиал 2022, и на Френки де Йонг, който пък се записа сред голмайсторите за първи път на световно. Нидерландия спечели Група "А" и вече е на 1/8-финал! 

*Вижте головете на ВИДЕО и разгледайте ГАЛЕРИЯТА със снимки от Нидерландия - Катар!

Иран 0:1 САЩ

САЩ спечели последния си двубой от груповата фаза на Световното първенство 2022, след като се наложи с 1:0 над Иран. Победата над прекия съперник за втората позиция в група „В“ означава, че „янките“ продължават към осминафиналите, а в герой се превърна лидера на тима - Кристиян Пулишич, в 38-мата минута.

Американците се класираха на втора позиция в крайното класиране с 5 точки, докато на върха е Англия със седем точки. Иран остана на трето място с 3 точки, а Уелс на дъното с 1 пункт. 

Победителите контролираха двубоя през цялото време, а до голяма степен можеха да лишат от драма зрителите още през първата част, когато в добавеното време попадение на Уеа бе отменено поради нова тънка засада.

Иран нападаше, но опитите им рядко бяха точни и трудно създаваха проблеми за противниковия вратар, който все пак, се отчете с няколко спасявания за крайния резултат.

Репортаж на мача Иран 0:1 САЩ + ГАЛЕРИЯ

Уелс 0:3 Англия

Отборът на Англия бе абсолютно безкомпромисен срещу тима на Уелс и го надигра категорично с 0:3, за да се класира за 1/8-финалите на Световното в Катар. Маркъс Рашфорд отбеляза два гола за победата, а един добави Фил Фодън. Рашфорд се изравни и с водачите в голмайсторската класация на турнира. С победата Англия завърши на първо място в група В и си уреди дуел срещу втория в група А - Сенегал.

Репортаж на мача Уелс 0:3 Англия + ГАЛЕРИЯ

Вижте пълната ТВ програма за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички