Гана остана без селекционер след фиаското в Катар


Гана остана без селекционер след фиаското в Катар
Снимка: GettyImages

1373 0

Селекцията на Гана остана без треньор, след като Ото Адо се оттегли от поста си след елиминацията на „черните звезди“ от Мондиал 2022. 47-годишният специалист беше назначен по-рано през годината и води ганайците в 12 мача, в които записа четири победи, три равни и пет загуби.

Гана беше в група Н в Катар, като тимът завърши на последното място след Португалия, Южна Корея и Уругвай. Те загубиха с 2:3 от иберийците в откриващия си мач, след което сразиха със същия резултат Южна Корея. В края пък Гана загуби с 0:2 от Уругвай и завърши на последното място.

Адо има контракт до края на декември и разкри, че няма да го удължава, след като не успя да класира нацията си към елиминациите на Световното първенство. Сега той ще продължи работата си като треньор в отбора на Борусия Дортмунд на третия отбор.

„Да, казах и преди, че това беше последният ми мач за Гана. Не успяхме да продължим напред, като моите ангажименти на практика не са изпълнени. Харесвам работата си в Дортмунд и ще продължа там. Дори да бяхме станали световни шампиони, щях да се оттегля“, коментира Адо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички