Ден №13 от Световното първенство по футбол предложи още емоции и прати турнира към ново ниво


Ден №13 от Световното първенство по футбол предложи още емоции и прати турнира към ново ниво
Снимка: GettyImages

1680 0

Ден 13 от Световното първенство по футбол в Катар оформи края на груповата фаза, която ни предложи богата програма от четири двубоя в днешния ден. Всичко започна в 17 часа българско време, когато Южна Корея - Португалия и Гана - Уругвай откриха игровия ден и затвориха оспорваната H.

Загуба на Кристиано Роналдо и компания с 1:2 тотално обърка сметките и успех на Уругвай с 2:0 не бе достатъчен на "урусите" за продължаване в следващата фаза.

Драмата бе още по-голяма от 21 часа, когато Швейцария и Сърбия спореха в директен двубой за едно място на осминафиналите, което след два обрата отиде на сметката на "кръстоносците", които се наложиха с 3:2. Бразилия пък загуби от Камерун с 0:1, но този развой не обърка плановете на "Селесао" и спечели групата. 

Южна Корея - Португалия

Сензацията е факт. Южна Корея успя да победи Португалия с 2:1 и с това да си осигури участие в елиминационната фаза на Световното първенство по футбол. "Мореплавателите" поведоха рано-рано в срещата, но "азиатските тигри" не се отказаха до самия край и в добавеното време Хе Чан Хуан шокира португалците и прати своя тим на осминафинал на Мондиал 2022.

*Вижте най интересното от срещата ТУК. Насладете се и на нашата галерия със снимки от двубоя.

Гана - Уругвай

Отборът на Уругвай преживя навярно едно от най-големите си разочарования на световни футболни финали, макар да срази Гана с 2:0 в трети мач за двата отбора от група Н на Мондиал 2022. Победата направи така, че „селесте“ имат 4 точки и голова разлика 2:2, но успехът на Южна Корея над Португалия с 2:1 класира азиатците напред, след като те са с голова разлика 4:4.

Четете повече за мача Гана - Уругвай в линка!

Камерун - Бразилия

 Бразилия шокиращо загуби от Камерун с 0:1 в последния си мач от група "G" на Световното първенство в Катар, но въпреки това запази първото си място в групата и ще играе срещу Южна Корея на 1/8-финалите. Единственото попадение в срещата отбеляза Венсан Абубакар в продължението на мача, но то не бе достатъчно на камерунците да се класират за елиминациите (подробности четете в линка под текста).

РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА КАМЕРУН - БРАЗИЛИЯ

Сърбия - Швейцария

Швейцария спечели последния двубой от груповата фаза на Световното първенство по футбол в Катар, след като спечели оспорвания двубой със Сърбия с 3:2. Срещата бе повторение от борбата за осминафиналите през 2018 г. в Русия, когато „кръстоносците“ в крайна сметка продължиха към следващата фаза, а 4 години по-късно отново го направиха.

Възпитаниците на Мурат Якин събраха общо 6 точки, които им гарантираха втората позиция, докато „орлите“ останаха на самото дъно с един пункт. Група „G“ бе спечелена от фаворита в надпреварата – Бразилия, със 6 точки, но и по-добра голова разлика, а трети остана Камерун – с 4.

Успехът на Швейцария гарантира двубой на „кръстоносците“ срещу Португалия на осминафиналите в надпреварата.

*Вижте репортаж от двубоя ТУК. Насладете се и на нашата галерия със снимки от двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички