Двоен ужас: Исторически антирекорд и отпадане на Гана по време на Световното първенство по футбол (ВИДЕО)


Двоен ужас: Исторически антирекорд и отпадане на Гана по време на Световното първенство по футбол (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1109 0

Гана приключи участието си още в груповата фаза на Световното първенство по футбол, което се провежда през последните седмици в Катар. Развоят за африканците се потвърди преди броени минути, след като отстъпиха в третия кръг от Уругвай с 2:0 и останаха с 3 точки на дъното.

Само с една повече са латиноамериканците и Южна Корея, като азиатците победиха в пряк двубой Португалия и с по-добра голова разлика продължават към осминафиналите, където ще срещнат големия фаворит - Бразилия.

Гана обаче имаше реалната възможност да има коренно различна съдба, но капитанът на страната от части леши съотборниците си от подобен вариант. Той получи право да бие от бялата точка след нарушение във вратарското поле на противниковия вратар Серхио Рочет.

Стражът обаче парира след броени секунди, когато опитният Андре Аю отправи слаб удар в десния долен ъгъл и не се превърна в опасност за противниковия вратар.

По този начин Гана се превърна в първата страна, която пропуска дузпа два пъти срещу един и същ противник на световни финали, като не се взимат предвид наказателните удари като метод за решаване на крайния изход.

Първият път, когато Гана достига до подобен развой е на четвъртфиналите през 2010 г. в ЮАР. Тогава африканците отпадат от Уругвай след изпълнението на дузпи, а в добавеното време на второто продължение Луис Суарес получава директен червен картон, а Гана - наказателен удар. 

Той бива пропуснат от Гиан, който минути по-късно отново се нагърбва и вкарва, но Уругвай вкарва повече пъти и продължава към полуфиналите. Това остава най-високото класиране за Гана на световните финали. 

Вижте повече за изпълнението на дузпата и ситуацията около нея!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички