ФИФА може да забрани футбола на четирима национали на Уругвай за 6 месеца


ФИФА може да забрани футбола на четирима национали на Уругвай за 6 месеца
Снимка: Getty Images/Guliver

1985 0

Дисциплинарната комисия на ФИФА продължава да разследва поведението на четирима уругвайски национали по време на Световното първенство по футбол. Това са Хосе Мария Хименес, Фернандо Муслера, Диего Годин и Единсон Кавани.

Футболистите може да бъдат наказани за нарушаване на членове 11 и 12 със своето поведение след мача с Гана в груповата фаза. След него стана ясно, че тимът отпада от Мондиал 2022, а целият отбор на "урусите" имаше претенции за две неотсъдени дузпи в тяхна полза.

Клаузата 12.4 пък оставя отворена възможността четиримата уругвайци да получат наказание за 6 месеца да не практикуват футбол, пише испанското издание "AS". Окончателното решение на ФИФА по казуса ще стане известно в края на февруари 2023 година. Клубовете на Муслера, Годин, Хименес и Кавани вярват, че подобна забрана, която може да варира от 10 до 15 мача, няма да им попречи да играят на клубно ниво.

Повод за това им дава параграф 12.3 от Дисциплинарния кодекс, според който наказанието се прилага за отбора, в който е извършено нарушението, в случая националният тим.

"AS" отбелязва, че ако във ФИФА квалифицират действията на Кавани и Хименес като публично подбуждане към омраза и насилие, на тях може да им бъде забранено да изпълняват всякакви дейности, свързани с футбола, за срок от 6 месеца.

Припомняме, че Хименес блъсна официален представител на ФИФА и обиди съдиите, а Кавани нанесе удар по монитора на ВАР. А ето какво направиха четиримата след отпадането на Уругвай в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички