"Палачите" на Уругвай повече няма да свирят на Световното в Катар


"Палачите" на Уругвай повече няма да свирят на Световното в Катар
Снимка: Getty Images

2467 0

Съдийската комисия на ФИФА определи списъка с рефери, които ще продължат работата си на Световното първенство по футбол. В Катар предстои да се изиграят четвъртфиналите, полуфиналите, финалът и мачът за третото място.

Работата си на Мондиал 2022 прекратяват 16 арбитъра, 30 асистента и 5 видеоасистента. Сред тях е иранецът Алиреза Фагани, който назначи дузпа във вратата на Уругвай в мача с Португалия за игра с ръка на Хосе Хименес, както и германецът Даниел Зиберт. Последният не отсъди две дузпи за "урусите" в мача с Гана, след който те отпаднаха още в груповата фаза на шампионата.

Катар напуска и новозеландецът Матю Конджър, който работи на двубоя Франция - Тунис. След него от щаба на "петлите" подадоха жалба заради отменения гол на Антоан Гризман, довел до единствената им загуба засега на Мондиала.

Да работят на Световното по футбол продължават 20 съдии, сред които е първата жена-рефер на мач от мъжкото Световно - Стефани Фрапар. А ето кой ас на Уругвай нарече реферите на Мондиал 2022 "крадци". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички