Голяма чест за Лео Меси: В Аржентина кръстиха тренировъчен център на негово име (ВИДЕО)


Голяма чест за Лео Меси: В Аржентина кръстиха тренировъчен център на негово име (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3531 0

Легендарният аржентински футболист Лионел Меси получи невероятна чест от аржентинската футболна федерация, която реши да кръсти тренировъчния център "Ezeiza" на името на десетката на "гаучосите".

Това се случи на специална церемония пред тренировъчния център, който е в района на Есейса, където се намира и летището в Буенос Айрес. Центърът вече ще носи името на Меси, а преди това се казваше "Каса де Есейса".

На церемонията присъстваха много от съотборниците на Лео Меси от "Ла Албиселесте", както и президентът на аржентинския футбол Клаудио Тапия. Самият президент наскоро пък сподели, че №10 ще бъде изваден от употреба, веднага щом Меси се оттегли от националния отбор.

"Благодарен съм, защото това е нещо много емоционално за мен. Преди 20 години дойдох тук и усетих специална енергия. Много съм щастлив. Това е много, много голямо признание за мен", сподели Лео Меси.

Меси изведе Аржентина до трета световна титла през декември - първата им след 36-годишна пауза, и отбеляза своя юбилеен 800-тен гол в кариерата си в петък (24 март) за Аржентина срещу Панама в емоционален първи мач като световен шампион в спектакъл на "Монументал".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Жоан Лапорта с пореден коментар за бъдещето на Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички