Единственият, победил Аржентина в Катар, даде съвет на Франция как да спре Меси и да спечели


Единственият, победил Аржентина в Катар, даде съвет на Франция как да спре Меси и да спечели
Снимка: Getty Images

4434 0

Селекционерът на Саудитска Арабия Ерве Ренар даде съвет на колегата си от Франция Дидие Дешан как да спечели финала срещу Аржентина на Световното първенство по футбол. На Мондиал 2022 тимът на Ренар е единственият, който успя да победи Лео Меси и компания досега.

"Ние не се фокусирахме конкретно върху Меси, а върху него като част от отбора на Аржентина. Трябва да го погледнете в този контекст, за да анализирате зоната му на влияние и да видите как топките стигат до него. Преди всичко, трябва да пресирате Родриго Де Пол, който според мен е един от най-добрите в състава на Аржентина", започна французинът пред "l"equipe".

"Той е един от най-полезните играчи, който поставя Меси в най-добрите условия. Той е важен, защото компенсира много по десния фланг и неговите битки на терена освобождават Меси от много задачи. Когато те губят топката, Де Пол се оказва там, за да го държи извън работата в защита. важно е да се проучат всички междинни механизми", продължава треньорът.

"Когато топката е загубена, другите работят за Лионел. Не навлизам в малките тайни на Скалони, но той го е освободил от цялата тази работа. Когато те играят с четирима отзад, имат трима полузащитници, които работят усилено, за да снабдят Меси веднага. Те моментално го търсят", продължи Ренар. А ето как Аржентина може да спре Франция днес. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички