"Едно към милион": Аржентина с гол в една конкретна минута във всяка елиминация на Мондиал 2022 (ВИДЕО)


"Едно към милион": Аржентина с гол в една конкретна минута във всяка елиминация на Мондиал 2022 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1648 0

Най-големият ден за футболните привърженици през тази година дойде - Световното първенство по футбол завършва с мечтан финал. Той противопоставя Франция, която ще опита да защити трофея си от 2018 година, както и Аржентина, която ще опита да покори целия свят, след като вече покори Южна Америка през миналата година.

"Гаучосите" потеглиха колебливо на Мондиал 2022 след шокираща загуба от Саудитска Арабия, на всичкото отгоре дошла след пълен обрат. Последваха обаче победи срещу Мексико, Полша и Австралия, за да дойдат драматичните дузпи с Нидерландия, при което Емилиано Мартинес бе герой. На полуфиналите пък бе отстранена Хърватия.

Франция също загуби в групите, но чак в последния кръг - от Тунис, когато вече си беше осигурила първото място. Впоследствие "петлите" се справиха последователно с Полша, Англия и Мароко, като нито веднъж не трябваше да излизат от редовното време, за да се справят с опонента си.

В елиминационната фаза обаче се зароди много любопитен и малко вероятен момент. Оказва се, че Аржентина неизменно реализира попадение във всеки от елиминационните си срещи в Катар в конкретен период от 60 секунди.

В мачовете срещу Австралия и Нидерландия съответно Лионел Меси и Нахуел Молина откриваха резултата и в двете срещи точно в 35-ата минута. Срещу Хърватия това се случи около 60 секунди по-рано, тъй като тогава Меси реализира дузпа в 34-ата минута.

Ще бъде любопитно дали южноамериканците ще съумеят да отбележат и в последния си елиминационен двубой в рамките на тези 60 секунди. Ще можете да следите Аржентина - Франция от Световното първенство по футбол НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички