Как Аржентина да спре Франция - Мбапе не е голямата заплаха (ВИДЕО)


Как Аржентина да спре Франция - Мбапе не е голямата заплаха (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1821 0

Дългоочакваният финал на Световното първенство по футбол е тук! Един срещу друг в спор за трофея се изправят Аржентина и Франция. Сблъсъкът ще се състои в неделя, 18 декември, от 17:00 часа българско време. Какво трябва да знаем за начина на игра на актуалния световен шампион преди опита му да защити титлата си?

В тази селекция има един футболист, който би могъл да бъде определен като не по-малко важен (а според някои - и по-важен) от Килиан Мбапе. Какви са доводите в негова полза, кой е той и как трябва да постъпи Аржентина спрямо него? Отговорите:

Дидие Дешан категорично не може да се похвали с поливалентността на Лионел Скалони, но пък "петлите" са утвърдили своето 4-3-3 като достатъчно успешно, че да не се налага смяна на формацията. Дали обаче не трябва замяна на изпълнител?

Дешан прави смени във Франция за финала?

Специалистът има само една голяма въпросителна около състава, ако приемем че здравословните проблеми на футболистите са отминали. Според Иво в центъра на отбраната на тима трябва да настъпи промяна - чуйте във видеото каква.

С изключително важна роля в този състав на Франция е Антоан Гризман. Той е типичен полузащитник на Мондиал 2022, като е впечатляваща ролята му в дефанзивен план, тъй като именно тя е по-непозната за широката аудитория. Той трябва да бъде спрян на ключова зона по терена (вижте във видеото).

Факторът "Гризман" във Франция на Мондиал 2022

На Световното първенство до момента Гризман може да се похвали с 3 асистенции, 85% точност на подаванията, 4,9 дефанзивни действия спрямо на мач, 4,3 спечелени дуела средно на мача. Трябва да отличим и че този "нов Гризман" има само по един удар средно на двубой (без гол).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички