Еден Азар "изчетка" Лионел Меси и Марадона, назовавайки най-добрата десетка, която е виждал да играе


Еден Азар "изчетка" Лионел Меси и Марадона, назовавайки най-добрата десетка, която е виждал да играе
Снимка: Getty Images

1115 0

Голямата звезда на Белгия - Еден Азар, направи интересен коментар, заявявайки кой е най-великия футболист носил номер "10" на гърба на своята фланелка. Интересното е, че той посочи аржентинец, но това бе нито Лионел Меси, нито Диего Марадана.

След мача на "червените дяволи" срещу Канада - Азар посочи Рикелме като свой идол и сподели, че се надява да го срещне един ден. Бившият нападател на Челси също изрази мнение, че аржентинецът може да процъфти и в днешния футбол.

"Той е идол, най-добрият номер 10, който някога съм виждал да играе. Не съм го срещал и се надявам някой ден да се случи. Играчи като Рикелме могат да играят и в днешния футбол", сподели Азар за "Diario Ole".

Рикелме е смятан за един от най-великите аржентински футболисти на всички времена. Офанзивният полузащитник представляваше националния отбор до 2008 гoдина, като записа 51 мача за него във всички турнири, отбелязвайки 17 гола и 20 асистенции.

Той изигра по-голямата част от клубния си футбол в Аржентина, но представляваше испанските отбори Виляреал и Барселона между 2002 и 2007 г. Той също беше част от Световното първенство през 2006 г. и игра заедно с Лионел Меси.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Падна 20-годишен антирекорд на България на световни финали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички