Щастливият селекционер на Мароко: Ние сме Роки на Световното първенство! Защо да не мечтаем за титлата?


Щастливият селекционер на Мароко: Ние сме Роки на Световното първенство! Защо да не мечтаем за титлата?
Снимка: GettyImages

1446 0

Селекционерът на Мароко Уалид Реграги бе на седмото небе след историческия  успех над Португалия на ¼-финалите на Световното първенство в Катар. „Атласките лъвове“ победиха с 1:0 и се превърнаха в първия отбор от Африка, който ще играе на полуфинал на мондиал.

Реграги нарече отбора си  „Роки на Световното първенство“. Преди това мароканците отстраниха и Испания.

47-годишният специалист е на мнение, че футболистите му, сочени за аутсайдери, са показали духа на Роки Балбоа – герой на Силвестър Сталоун от филма за прославения боксьор и са тръгнали да спечелят „света“.

Имаме ясен и прост план за мачовете – всеки трябва да работи. Мисля, че те никога не са бягали толкова много през живота си, колкото тичаха днес, но го направиха с ясната мисъл, че е за страната. Не бяхме толкова добри, колкото срещу Испания, но когато вложиш сърцето си, създаваш шансове. Ние се превръщаме в отбора, който всички обичат на това Световно първенство - ако покажете тази страст, желание, вяра, можете да успеете. Моите играчи го показаха“, заяви Реграги пред медиите.

Победихме Испания, Португалия, Белгия, без да допуснем. Но това не е чудо, а плод на усилена работа. Направихме нашите хора щастливи и горди, нашия континент щастлив и горд", продължава разпалено Реграги. И след това се отнесе за любовта си към филмите“, продължи той.

Когато гледате филма за Роки, искате да подкрепите Роки заради неговото сърце и отдаденост и мисля, че ние сме Роки на това Световно първенство. Когато сте малък отбор, трябва да мечтаете, да вярвате. Мисля, че това е голямо, голямо послание за света. Мисля, че сега светът е с Мароко", допълни роденият във френското градче Корбей Есон специалист.

Той пое националния отбор след две поредни титли в мароканското първенство с Уидад (Казабланка), но е първият африканец, който стига до този етап на Световното. Реграги обаче е френски продукт и като футболист, и като треньорско обучение. Просто родителите му са марокански емигранти и така се връща в историческата си родина.

„Знаехме, че ще бъде много труден мач срещу един от най-добрите отбори в света. Те създадоха повече проблеми, отколкото Испания. И е нормално, защото за мен Португалия е просто по-силен отбор“, обяви още той.

Може и да не играхме по най-добрия начин, но тактически бяхме много силни. Можем да създадем проблеми на всеки един отбор на света. Като изключим автогола срещу Канада, нито един противник не е вкарал гол в нашата врата и явно е проблем за тях. Срещнахме едни от най-добрите отбори по отношение на интензивност и високо темпо, но ако вложите това сърце и смирение, понякога имахме и малко късмет, то нещата се случват“, каза селекционерът на африканците. 

Когато Кристиано се появи на терена, те започнаха да пресират много по-високо, оставяйки празни пространства в горната част на своята защита. И рискувах – или ще спечелим, или няма“, коментира той появата на терена на Кристиано Роналдо.

Важното е, че дадохме пример на другите отбори от Африка. Защо да не мечтаем за титлата? Ако нямаш мечти, няма да стигнеш до никъде", завърши гологлавият спец, отговаряйки на въпрос докъде ще стигне Мароко  в Катар.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Нечовешкото" спасяване на Бону, което тотално отказа Португалия от Мондиал 2022 (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички