Чудо трябва за Португалия, да НЕ е първа, много трябва на Уругвай, за да остане в Мондиал 2022


Чудо трябва за Португалия, да НЕ е първа, много трябва на Уругвай, за да остане в Мондиал 2022
Снимка: GettyImages

3169 0

В ден номер 13 на Световното първенство по футбол ще приключи груповата фаза на турнира. Разбира се, това ще се случи с изиграването на последните общо четири двубоя от групи G и H. В този материал обръщаме внимание на последната група на Мондиал 2022.

Там ситуацията е заплетена единствено около това кой ще бъде вторият отбор, който ще излезе от групата. Сигурният е Португалия, като за другото място се борят всички останали тимове в групата - Гана, Южна Корея и Уругвай.

Ситуацията в група H на Мондиал 2022

Каква е ситуацията в групата? Лидер е Португалия с 6 точки, следвана от Гана с 3, както и Южна Корея и Уругвай, които са с по 1. Трябва да се отбележи, че "мореплавателите" трудно ще сдадат първата позиция, тъй като за да се случи, трябва европейският шампион от Евро 2016 да загуби от азиатската страна, а едновременно с това африканската селекция да надделее с поне два гола разлика над "урусите" (или Уругвай с поне три гола разлика да на надделее - и в двете в случай, че Португалия загуби със само гол разлика).

По този начин всички тимове имат шансове поне на хартия да продължат, като изглежда сякаш южноамериканците държат съдбата си в собствени ръце - ако победят Гана, имат нужда единствено от това селекцията на Фернандо Сантош да не загуби от Южна Корея.

Мондиал 2022: формата на Португалия, Уругвай, Гана и Южна Корея

Едва ли е изненада за някого, предвид и резултатите в групата на Мондиал 2022, фактът, че "мореплавателите" са в най-добра форма от четирите тима, съдейки по последните им пет двубоя. Те са спечелили четири от тях, а поражението идва от Испания (0:1).

Гана е вторият тим в най-добра форма по това отношение - африканците са спечелили три и са загубили две срещи. Изненадващо или не, но Уругвай е в най-слаба форма - две поражения, едно равенство и два успеха, след като Южна Корея е с една загуба, два X-са и две победи.

Отсъстващи за четирите отбора - Роналдо под въпрос?

Голямата новина около отсъстващите е, че се появиха информации, че Кристиано Роналдо може да получи почивка от Фернандо Сантош, особено след като пропусна последната тренировка поради лека травма. Данило Перейра, Отавио и Нуно Мендеш пък със сигурност са аут заради различни проблеми. Ким Мин-Джае е под въпрос за азиатската страна.

Проблемите около другия сблъсък, противопоставящ Гана и Уругвай, са далеч по-малко. Единствено Роналдо Араухо, който все още чака първи минути на Мондиал 2022, остава под въпрос и за тази среща заради мускулната си травма.

Играчи на фокус: Южна Корея - Португалия

Футболистът на фокус за иберийците този път е Бруно Фернандеш. Това има участие в четири от петте попадения на своята страна в турнира (2 попадения и 2 асистенции). Чо Гю-Сунг пък записа първите си голове на финали на световно първенство, а с тези попадения вече е вкарал осем гола в последните си седем мача за клуб и страна.

Играчи на фокус: Гана - Уругвай

Единсон Кавани остава последният играч, който се е разписал за "урусите" на световно. Неговите две попадения класираха южноамериканците на четвъртфиналите през 2018 година. Сега страната му ще има нужда от същото. Мохамед Кудус пък е от другата страна - най-младият африкански играч, който да вкара два гола на световно, след като го стори срещу Южна Корея.

Потенциални състави на Южна Корея - Португалия

Южна Корея: Ким Сун-Кю, Мун-Хван, Мин-Че, Йонг-Гвон, Джин-Су, Ву-Йонг, Ин-Бум, Чанг-Хун, Ву-Йенг, Хюн-Мин Сон, Чо-Сунг

Португалия: Коста, Далот, Пепе, Диаш, Герейро, Невеш, Палиня, Фернандеш, Рамос, Леао, Рамос

Южна Корея - Португалия по ТВ: Къде да гледаме мача на Световното първенство по футбол?

Потенциални състави на Гана - Уругвай

Гана: Ати-Зиги, Лампти, Амарти, Салису, Менса, Партей, Самед, Кудус, А. Аю, Дж. Аю, Уилямс

Уругвай: Рочет, Хименес, Годин, Коатес, Варела, Валверде, Бентанкур, Весино, Оливера, Нунес, Кавани

Гана - Уругвай по ТВ: Къде да гледаме мача на Световното първенство по футбол?

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ПОСЛЕДНИЯ ДЕН ОТ ГРУПИТЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички