Брутално! Убиха фен, който изразил емоции след Иран - САЩ по време на Световното първенство 2022


Брутално! Убиха фен, който изразил емоции след Иран - САЩ по време на Световното първенство 2022
Снимка: GettyImages

2077 0

За скандален случай на територията на Иран съобщиха от Би Би Си, разиграл се скоро след последния съдийски сигнал на двубоя между азиатската селекция и САЩ. Двата тима не се бяха срещали от 1998 г., но във вторник вечер отново го сториха по време на третия кръг от Световното първенство 2022.

От медията съобщават, че иранските сили за сигурност са застреляли демонстрант, който е празнувал отпадането на националния отбор на страната. Иранците отстъпиха от противника си с 0:1 и развоят приключи участието на селекцията в надпреварата. Страната се нуждаеше само от реми, но попадение на Кристиян Пулишич оформи крайния резултат. 

Според активисти, Мехран Самак бил застрелян в главата, докато надувал клаксона на колата си вчера вечерта, в северния ирански град Бандар Азали, на брега на Каспийско море.

Това обаче не било единичен случай, тъй като на редица видеозаписи, публикувани в социалните мрежи, се вижда как големи групи празнуват отпадането на националния отбор на Иран от Мондиала и на други места в страната.

Всичко това не е случайно, тъй като пред последните седмици продължават размирици на територията на държавата поради смъртта на 22-годишната етническа кюрдка Махса Амини. Тя бе задържана от полиция в столицата Техеран за неправилно носене на хиджаб, а последвалото пробуди огромни протести и правителствено неподчинение.

Вижте кой бе първият треньор, който подаде оставка на Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички