Конфликтната група на Мондиал 2022 завършва: Англия рискува отпадане - който бие, играе


Конфликтната група на Мондиал 2022 завършва: Англия рискува отпадане - който бие, играе
Снимка: Getty Images

8051 0

В ден номер 10 на Световното първенство по футбол започва третият, последен кръг от груповата фаза на турнира в Катар. Така ще стане ясно финалното класиране за групи А и В.

Във втората група е изключително заплетено, тъй като всеки тим може да си гарантира продължаване напред, ако победи. Един срещу друг се изправят от една страна САЩ срещу Иран, а от другата ще наблюдаваме британско дерби - Англия срещу Уелс.

Ситуацията в група В на Мондиал 2022

Каква е ситуацията в групата? На първо място във временното класиране са "трите лъва" с четири точки, следвани от Иран с три, САЩ с две и Уелс с една. Така всеки от отборите би продължил напред, ако съумее да спечели своята среща.

При различни резултати изглежда немалко вероятно и да се стигне до критеря "голова разлика". В това отношение преди изиграването на последните мачове най-добре е селекцията на Гарет Саутгейт поради успеха с 6:2 над Иран. "Трите лъва" са +6, Иран е -2, САЩ - 0, а Уелс е -2.

Формата на четирите отбора от група В на Световното

Изненадващо или не, но когато говорим за последните пет срещи на всеки от тимовете, няма селекция, която да е постигнала над две победи. И единствената с толкова спечелени мачове в този период е... Иран. Азиатската страна има две поражения, също толкова победи и едно равенство.

Трябва да отбележим обаче, че две от срещите са срещу съставите на Никарагуа (победа) и Тунис (загуба). Съперникът на Иран в днешния мач пък е в серия от три поредни равенства, две от които - на Световното. Ремитата са общо четири на брой за САЩ, като другият мач е загуба от Япония.

Вероятно изненадващо за мнозина, но Англия също има само една победа в последните си пет срещи - именно тази от Мондиала над Иран. В другите четири мача са записани две равенства и две поражения. Безспорно в най-лоша форма се намира Уелс - четири загуби и едно равенство.

Отсъстващи за четирите отбора

Сериозен удар по амбициите на оставящия отлични впечатления състав на Иран е фактът, че Алиреза Беиранванд и Алиреза Джаханбакш няма да могат да вземат участие. Първият поради изкарани жълти картони в първите два мача, а вторият - заради травма в главата. За САЩ няма отсъстващи.

Колкото до британското дерби - там Уейн Хенеси ще отсъства за "драконите", след като си изкара червен картон в двубоя срещу Иран. За "трите лъва" пък Бен Уайт ще бъде до последно под въпрос поради леки здравословни проблеми.

Играчи на фокус: Иран - САЩ

Фланговият футболист на Иран Али Голизадех е без гол за националния си тим от ноември 2021 година, но негово попадение срещу Уелс бе отменено, а и се е доказал като постоянна заплаха за противниковия тим. Освен това азиатците никога не са губили, когато той се разписва (4 победи и 1 равенство).

Тайлър Адамс получава много похвали от специалисти и анализатори за представянето си на Мондиал 2022. Той е един от хората във форма за американците. Освен това страната му е губила само веднъж, когато той е бил капитан (в останалите срещи - 4 победи и 5 равенстав).

Играчи на фокус: Уелс - Англия

Гарет Бейл отправи само два удара в мачовете си на Мондиал 2022 до този момент, но единият се превърна в попадение - голът от дузпа срещу САЩ. Той е единственият уелски състезател, който е вкарвал срещу Англия след Марк Хюс през 1984 година.

Хари Кейн пък от другата страна вече се е разписвал два пъти срещу Дани Уорд през този сезон, но за клубния си Тотнъм. Трябва да отбележим, че Кейн все още няма гол от игра за Англия през 2022 година.

Потенциални състави на Иран - САЩ

Иран: Х. Хосейни, Резаеиан, М. Хосейни, Пуралиганджи, Мохамади, Голизадех, Нуролахи, Езатулахи, Хайсафи, Тареми, Азмун

САЩ: Търнър, Дест, Цимерман, Рийм, Робинсън, Маккени, Адамс, Муса, Рейна, Пулишич, Ферейра

Иран срещу САЩ по ТВ: Къде да гледаме срещата от Световното по футбол?

Потенциални състави на Уелс - Англия

Уелс: Уорд, Мефам, Родон, Дейвис, Робъртс, Рамзи, Ампаду, Уилямс, Джеймс, Мур, Бейл

Англия: Пикфорд, Трипиър, Стоунс, Магуайър, Шоу, Райс, Белингам, Фоудън, Сака, Рашфорд, Кейн

Уелс срещу Англия по ТВ: Къде да гледаме срещата от Световното по футбол?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички