Билетите за Мондиала в Катар - най-скъпите на световно през 21-ви век


Билетите за Мондиала в Катар - най-скъпите на световно през 21-ви век
Снимка: Getty Images/Guliver

2578 0

Футболните фенове, който ще посетят мачовете от Мондиал 2022 в Катар, ще отделят близо 40 процента повече пари за билети в сравнение с тези, за които са гледали срещите през 2018 година в Русия. Пропуските за финала пък струват средно 684 британски лири (812 долара), показва проучване, цитирано от БТА.

Докато привържениците в Русия плащаха средно 214 лири, билетите за мачовете в Катар струват средно 286 лири, установи проучване на "Keller Sports". Цените на билетите в Катар са най-скъпите за мачове от Световно първенство през последните 20 години, като тези за финала са с 59 процента по-високи от преди 4 години, установява базираната в Мюнхен спортна компания.

"Световното първенство в Катар вече се счита за най-скъпото досега. Твърди се, че изграждането на шест нови стадиона и пълното обновяване на други два в страната са стрували около 3 милиарда долара.

Много повече пари са похарчени за разширяване на инфраструктурата в столицата Доха, като магистрали и реконструкция на международното летище. В тази връзка едва ли е изненадващо, че Световното първенство в Катар е и с най-скъпите билети", се посочва в проучването.

По-рано ФИФА съобщи, че близо три милиона билета са били продадени за мачовете от Световното първенство по футбол, което ще се проведе от 20 ноември до 18 декември. А как малка страна като Катар прие мондиал и вложи 208 милиарда долара в него - четете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички