Барселона изпревари Байерн като клуба с най-много национали на Световното


Барселона изпревари Байерн като клуба с най-много национали на Световното
Снимка: Getty Images

2164 0

Барселона стана футболният клуб, който има най-много играчи на Световното първенство в Катар, започващо в неделя. Това стана възможно в последния момент с повиквателната на Алехандро Балде, който замени контузения Хосе Гая.

Така каталунският клуб вече има 17 представители на финалите в Катар. От отборите извън Европа с най-много футболисти е катарският Ал Сад - 15.

Интересно е, че до четвъртък лидер в класацията беше Бейерн Мюнхен, който имаше точно 17 футболисти, но лидерът на Сенегал Садио Мане трябваше да отпадне заради контузия. В момента "баварците" делят второ място с Манчестър Сити, като имат по 16 играчи в различните селекции.

Барселона има 8 испански национали - Ерик Гарсия, Жорди Алба, Алехандро Балде, Серхио Бускетс, Педри, Гави, Феран Торес и Ансу Фати. Националите им на Франция са двама - Жюл Кунде и Усман Дембеле, колкото са и тези на Нидерландия - Френки де Йонг и Мемфис Депай.

Представител на Барса в германския национален тим е само вратарят Марк-Андре Тер Щеген, на Дания е Андреас Кристенсен, на Уругвай - Роналд Араухо, на Бразилия е само Рафиня, а на Полша - Роберт Левандовски. А ето каква неприятна новина получи Барселона преди Мондиала. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички